Kenelle sparri on suunnattu?

Itsemyötätunnon sparri on suunnattu erityisesti henkilöille, jotka ovat suorittamiskeskeisiä ja kriittisiä itseään kohtaan. Jos vastaat ”kyllä” seuraavin kysymyksiin, tämä kurssi voisi olla sinulle sopiva hoitomuoto: Luotko itsellesi paineita olla täydellinen ja suoriutua elämästä täysin pistein? Laitatko muiden tarpeet omiesi edelle? Onko sinulla vaikeuksia sanoa ”ei”? Onko sinulla kriittinen suhtautuminen itseäsi kohtaan? Tällainen ajattelutapa johtaa usein ahdistukseen, masennukseen ja stressiin.

Käyntien teemat:

Ensimmäisellä viikolla mietitään yhdessä mistä itsekritiikki on saanut alkunsa; juuret ovat usein menneisyydessä, perhetaustassa ja/tai aikuisena koetuissa vaikeissa jaksoissa.

Toisella viikolla aletaan keskittymään itsekritiikin ilmentymiseen eri tilanteissa ja opitaan kuuntelemaan miltä se kuulostaa. Tällainen harjoitus usein avaa tien muutokseen.

Kolmannella viikolla aletaan yhdessä luomaan itsemyötätuntoista ääntä terapiassa tapahtuvien harjoitusten avulla.

Neljännen viikon teema, ylisuorittaminen, keskittyy perfektionistiseen ajatteluun ja standardien väliaikaiseen laskemiseen.

Viimeisellä viikolla käymme läpi mitä olet oppinut kurssilla, ja teemme yhdessä suunnitelman kuinka myötätuntoa voi kehittää lisää pitkällä tähtäimellä.


Sparrin sisällön on laatinut psykologian tohtori, terapeutti Marika Lahtinen. Hän kehittää terapiatyössään itsemyötätuntotaitojen soveltamista asiakkaan arjessa.

Marika Lahtinen

Marika Lahtinen

 

Myös seuraavat ammatinharjoittajat tarjoavat sparria. Voit varata sparrin heidän profiiliensa kautta tai ottamalla yhteyttä sähköpostiosoitteeseen komppi@komppi.net.

Anna Andersén

Anna Andersén

Anne Noschis

Anne Noschis

Leena Rasanen

Leena Rasanen

Maria Eriksson

Maria Eriksson

 
Marjatta Hahkio

Marjatta Hahkio

Milja Utukka-Jokinen

Milja Utukka-Jokinen

Milla Tamminen

Milla Tamminen

Minna Helkavaara

Minna Helkavaara

 
Sari Nyström

Sari Nyström

Sini-Maria Tuomivaara

Sini-Maria Tuomivaara