riitta-tuomisto.png

Riitta Tuomisto

Riitta on yksilöterapeutti (menetelmänä kuvataideterapia), paripsykoterapeutti, perheterapeutti ja taideterapeutti. Kelan kuntoutusterapiaan Riitta voi ottaa asiakkaaksi yksilöitä (menetelmänä kuvataideterapia), pareja ja perheitä. Voit varata ajan myös itse maksavana asiakkaana tai lähetteellä.

Riitta on eri terapiasuuntauksia integroiva eli yhdistelevä psykoterapeutti, joka on kiinnostunut erityisesti luovien menetelmien käytöstä psykoterapiatyössä. Riitta on myös taideterapeuttisen ryhmän ohjaaja, kirjallisuusterapiaohjaaja ja uniryhmäohjaaja. Lisäksi hän on sosiaalityöntekijä, VTM, (sosiaalitieteet) ja sosiaalialan ammatillinen opettaja. Riitta on viimeksi suorittanut psykofyysinen psykoterapian perusteiden täydennyskoulutuksen (1 v.) 2018, ja hän on kriisiterapian koulutuksessa 2018–2019.

Riitta keskittyy kuuntelemaan sitä, mitä haluat kertoa ja miettii kanssasi yhdessä, mitä tarvitset terapiassasi. Kelan tukemassa yksilöterapiassa Riitan menetelmänä on kuvataideterapia. Tämä ei kuitenkaan edellytä asiakkailta mitään taiteellisia taitoja. Pariterapiassa pyritään yhdessä selvittelemään parisuhteessa ilmeneviä ajankohtaisia vaikeuksia, mutta myös tarkastelemaan suhdetta kannattelevia tekijöitä. Tärkeää on Riitan mielestä, että saat terapiassa turvallisen tilan, ajan ja paikan, jossa voit rauhassa tuntea, ajatella ja käsitellä sinulle merkityksellisiä asioita yhdessä luotettavan terapeutin kanssa.

Riitalla on pitkä kokemus sosiaali- ja terveysalan eri työtehtävistä monenlaisten asiakasryhmien kanssa ja lisäksi hän on kouluttanut sosiaalialan korkeakouluammattiin valmistuvia yli 20 vuotta. Riitta ohjaa myös kirjoittamiseen, taide- ja unityöskentelyyn pohjautuvia ryhmiä ja henkilökohtaista kirjallisuusterapeuttista kirjoittamista.

Riitta on Kelan psykoterapeuttien palvelurekisterissä yksilöterapeuttina (menetelmänä kuvataideterapia) sekä pari- ja perhepsykoterapeuttina. Kelan ryhmäterapeutti (menetelmänä kuvataideterapia).

Yksilöpsykoterapia 90 € (45 min)
Paripsykoterapia (60 min) 110 €, (90 min) 150 €
Perhepsykoterapia (60 min) 120 €, (90 min) 165 €

Kuvataideterapia (16 -25-vuotiaat) 90 € (45 min)